Warmtepomp Breedenbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Breedenbroek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €340,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Breedenbroek.
warmtepomp-installateur-7084

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Combineren met zonnepanelen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Breedenbroek

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breedenbroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Breedenbroek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij direct verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7084).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna lees je actuele aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Breedenbroek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €190,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €22.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Breedenbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breedenbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent veel lagere gaskosten. Dankzij interessante subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De uiteindelijke investering hangt af van allerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26200Passief koelen, hoge investering
Water-water€15900 – €20000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4350 – €7500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4050 – €7050Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €5250Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Breedenbroek gebruikt plusminus 1540 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing varieert van €255 tot €300. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €185 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€668
Buitenlucht2700kWh€441€227
Bodemwarmte1900kWh€307€361
Hybride1525 kWh + 350 M3€474€194

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Breedenbroek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Oude IJsselstreek. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.oude-ijsselstreek.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, vaak is er de ISDE-subsidie Breedenbroek. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €875 tot doorgaans €2150. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Breedenbroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ong. €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ004C(A)V + EHSXB04P30(BA)4 KW€1700,-
RothAuraModul 17 kW E15 KW€2800,-
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i350F6 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Breedenbroek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!