Warmtepomp Sinderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sinderen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sinderen.
warmtepomp-installateur-7065

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • In de zomer een koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Hogere woningwaarde
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gasgebruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sinderen

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sinderen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Sinderen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze website lees jij zonder moeite leveranciers en installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7065).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Onderstaand lees je actuele adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Sinderen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.500 en €20.900. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Sinderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sinderen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3400. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24400Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14000 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4150 – €6125Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €7250Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2600 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sinderen gebruikt pakweg 1540 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing fluctueert tussen de €230 tot €380. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €180 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€661
Buitenlucht2325kWh€430€231
Bodemwarmte1750kWh€297€364
Hybride1325 kWh + 400 M3€463€198

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sinderen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening via jouw gemeente Oude IJsselstreek. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.oude-ijsselstreek.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sinderen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €600 tot plusminus €2200. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sinderen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) ontvang je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-025BAWP21 KW€3100,-
RothAuraCompact P FR 8 kW6 KW€1900,-
CTCEcoAir 622M + CTC EcoLogic9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sinderen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!