Warmtepomp Frieschepalen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Frieschepalen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Frieschepalen.
warmtepomp-installateur-9249

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook dienen als koeling
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Frieschepalen

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit honderden versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Frieschepalen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Frieschepalen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website bekijk jij in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9249).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide gegevens over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Frieschepalen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €15.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk model heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.500 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Frieschepalen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-frieschepalen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride systeem koop je al vanaf €2600. De totaalprijs is gebaseerd op verscheidene facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27500Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16800 – €21300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €6425Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €6700Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €5700Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Frieschepalen verbruikt circa 1580 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €250 tot €360. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€676
Buitenlucht2600kWh€453€223
Bodemwarmte1975kWh€318€358
Hybride1475 kWh + 425 M3€487€189

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Frieschepalen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening in de regio Opsterland. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.opsterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Frieschepalen. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €925 tot doorgaans €2000. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Frieschepalen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiEHW052WL54 KW€7200,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A086 KW€1900,-
GallettiLEP 072PL69 KW€8700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Frieschepalen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!