Warmtepomp Nij Beets

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Nij Beets? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nij Beets.
warmtepomp-installateur-9245

 • Duurzame investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied9245
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nij Beets

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nij Beets kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nij Beets? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl doorzoek je snel verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9245).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf lees je accurate raadgeving over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nij Beets kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €270,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.700 en €15.700. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.525 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Nij Beets (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nij-beets

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt berekend door meerdere aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25100Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €21900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4950 – €7475Kan ook als airco werken
Lucht-water€3900 – €6800Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€2850 – €6800Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nij Beets verbruikt om en nabij 1580 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €305. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €140 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€672
Buitenlucht2425kWh€464€208
Bodemwarmte1925kWh€329€343
Hybride1425 kWh + 375 M3€497€175

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nij Beets?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening in de regio Opsterland. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.opsterland.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nij Beets. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot maar liefst €2500. Nieuwsgierig naar de juni 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nij Beets (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiENE033WL33 KW€5100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO 201.A1310 KW€2300,-
GallettiLEP 072ML69 KW€8700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nij Beets aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!