Warmtepomp Gorredijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Gorredijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gorredijk.
warmtepomp-installateur-8401

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gorredijk

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gorredijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gorredijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze website vergelijk je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8401).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op deze website check je veelzijdige informatie inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Gorredijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €12.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Gorredijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gorredijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een flinke subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6800. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26600Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14600 – €21300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €6325Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5300 – €7075Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2000 – €5750Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gorredijk gebruikt pakweg 1580 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €250 tot €335. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €155 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€714
Buitenlucht2600kWh€478€236
Bodemwarmte2000kWh€336€378
Hybride1375 kWh + 500 M3€514€200

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gorredijk?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Opsterland. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.opsterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Gorredijk. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot doorgaans €1900. Informeren naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Gorredijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze grofweg €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ong. €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAiWa-14 EVI H IN12 KW€2500,-
TechnecoAQUATOP S11 (GW)16 KW€3400,-
Energie ESTECO300isx0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Gorredijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!