Warmtepomp Ferwerderadiel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ferwerderadiel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ferwerderadiel.
warmtepomp-installateur-9112

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcodegebied9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ferwerderadiel

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tientallen onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ferwerderadiel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Ferwerderadiel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website doorzoek je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9112).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind je actuele toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Ferwerderadiel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €12.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Ferwerderadiel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ferwerderadiel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. D.m.v. interessante subsidies krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride opstelling is er vanaf €2400. De totaalprijs wordt mede bepaald door specifieke onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24800Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16100 – €21500Beste rendement
Lucht-lucht€5000 – €6350Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €6200Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €6800Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Ferwerderadiel gebruikt ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €235 tot €325. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €185 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€675
Buitenlucht2550kWh€446€230
Bodemwarmte1775kWh€311€365
Hybride1550 kWh + 475 M3€479€196

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ferwerderadiel?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ferwerderadiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Ferwerderadiel. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.ferwerderadiel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ferwerderadiel. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €825 en lopen op tot wel €2950. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ferwerderadiel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij plusminus €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-090UCSDP + AHM-160UXCSAPA311 KW€2400,-
MDVMHA-V12W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B10 KW€2300,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 15kw11 KW€2400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ferwerderadiel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente