Warmtepomp Tijnje

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Tijnje? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Tijnje.
warmtepomp-installateur-8406

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige en regelbare warmte
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode-regio8406
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tijnje

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er bestaan meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tijnje biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Tijnje? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8406).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna check je accurate adviezen ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Tijnje heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.800 en €23.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Tijnje (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tijnje

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verschillende facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25100Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17600 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6900Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4950 – €6325Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2850 – €5700Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Tijnje verbruikt ong. 1580 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €210 tot €370. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €140 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€718
Buitenlucht2600kWh€467€251
Bodemwarmte2000kWh€323€395
Hybride1400 kWh + 575 M3€503€215

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Tijnje?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Opsterland. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.opsterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Tijnje. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot plusminus €3750. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Tijnje (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAiWa-18 EVI Split16 KW€2900,-
TechnecoAQUATOP T22HR (GW)21 KW€3900,-
Energie ESTSB12HT9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Tijnje aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!