Warmtepomp Ameland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Ameland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Als je iets verders scrollt vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ameland.
warmtepomp-installateur-9164

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomgebruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ameland

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ameland kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ameland? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9164).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees jij omvangrijke toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Ameland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €21.200. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Ameland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ameland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Geholpen door de huidige subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2700. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15900 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €7300Eenvoudige installatie
Lucht-water€3600 – €7375Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €5600Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ameland consumeert plusminus 1720 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €215 tot €315. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€671
Buitenlucht2600kWh€456€215
Bodemwarmte1800kWh€322€349
Hybride1575 kWh + 375 M3€490€181

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ameland?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp werkt samen met jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ameland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Ameland. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.ameland.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ameland. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot ongeveer €2150. Informeren hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ameland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je ongeveer €1800.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HiseerAS07V-QPNHE5 KW€1800,-
MDVMHA-V4W/D2N1 + SMK-80CD30GN14 KW€1700,-
Thermics EnergieCaldensa 2015 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Ameland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!



Alle plaatsen in deze gemeente