Warmtepomp Ureterp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Ureterp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Ureterp.
warmtepomp-installateur-9247

 • Zet het milieu op 1
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied9247
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ureterp

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ureterp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Ureterp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website tref jij veelzijdige leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9247).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide gegevens met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Ureterp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.500 en €24.400. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.475 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Ureterp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ureterp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een flinke subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26700Veel besparen, prijzig
Water-water€16700 – €20400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €6400Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5500 – €6275Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2600 – €6500Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ureterp gebruikt grofweg 1580 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €215 tot €315. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€674
Buitenlucht2300kWh€438€236
Bodemwarmte1875kWh€303€371
Hybride1300 kWh + 425 M3€472€202

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ureterp?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Opsterland. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.opsterland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ureterp. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €950 en lopen op tot wel €3250. Informeren naar de actuele subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ureterp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiEHW052HL54 KW€7200,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A045 KW€1800,-
GallettiLEP 052PL53 KW€7100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Ureterp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!