Warmtepomp Siegerswoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Siegerswoude? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Siegerswoude.
warmtepomp-installateur-9248

 • Duurzame investering
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Siegerswoude

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Siegerswoude kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Siegerswoude? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je direct de beste installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9248).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand tref je omvangrijke info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Siegerswoude kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.300 en €15.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Siegerswoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-siegerswoude

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €7700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. specifieke factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24800Veel besparen, erg duur
Water-water€14600 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4200 – €7200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4150 – €7400Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €5150Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Siegerswoude gebruikt pakweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €215 tot €390. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €175 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€675
Buitenlucht2700kWh€446€230
Bodemwarmte1975kWh€311€365
Hybride1450 kWh + 575 M3€479€196

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Siegerswoude?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Opsterland. Het gaat om een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.opsterland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Siegerswoude. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €675 en kunnen oplopen tot €4000. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Siegerswoude (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiEHW052HS54 KW€7200,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A065 KW€1800,-
GallettiLEP 062PL60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Siegerswoude aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met triple glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!