Warmtepomp Langezwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Langezwaag? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op onze website tref je meer info over een warmtepomp kopen in Langezwaag.
warmtepomp-installateur-8404

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verwarmen en koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode-regio8404
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Langezwaag

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langezwaag kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Langezwaag? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze website vergelijk jij direct verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8404).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek je veelzijdige gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Langezwaag kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €235,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €14.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Langezwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langezwaag

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van lucratieve subsidies haal je een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7500. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2100. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27000Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14800 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4450 – €6600Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2350 – €7000Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Langezwaag consumeert ongeveer 1580 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €235 tot €345. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €140 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€716
Buitenlucht2800kWh€494€222
Bodemwarmte2050kWh€351€365
Hybride1450 kWh + 550 M3€530€186

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Langezwaag?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de interessante groene lening van je gemeente Opsterland. Dit is een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.opsterland.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Langezwaag. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot wel €1800. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Langezwaag (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAiWa-14 EVI Split12 KW€2500,-
TechnecoAQUATOP S17 (GW)21 KW€3900,-
Energie ESTAquapura Monobloc 250i0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Langezwaag aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!