Warmtepomp Beetsterzwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beetsterzwaag? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een voordelige en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan meerdere elementen. Op onze website bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Beetsterzwaag.
warmtepomp-installateur-9244

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Meer leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode-regio9244
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beetsterzwaag

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beetsterzwaag kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Beetsterzwaag? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van de warmtepomp-vergelijker tref jij waardevolle de beste installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9244).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind jij praktische toelichtingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Beetsterzwaag kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €19.100. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.775 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Beetsterzwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beetsterzwaag

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van een interessante subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€15600 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3500 – €6050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3750 – €6025Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2575 – €5800Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beetsterzwaag verbruikt pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €225 tot €340. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€671
Buitenlucht2425kWh€456€215
Bodemwarmte1825kWh€322€349
Hybride1350 kWh + 550 M3€490€181

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Beetsterzwaag?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Opsterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Opsterland. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.opsterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Beetsterzwaag. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €850 en lopen op tot wel €2850. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Beetsterzwaag (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiENE033HL33 KW€5100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO 201.A109 KW€2200,-
GallettiLEP 062ML60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Beetsterzwaag aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!