Warmtepomp Jonkerslân

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Jonkerslân? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €280,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Verderop bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Jonkerslân.
warmtepomp-installateur-8403

 • Milieubewuste keuze
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode-regio8403
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Jonkerslân

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jonkerslân kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Jonkerslân? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze vergelijker vind je vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8403).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna doorzoek je waardevolle aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Jonkerslân kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €12.300. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.725 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Jonkerslân (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jonkerslan

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. de hoge subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6100. Het hybride systeem is er vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25600Passief koelen, dure installatie
Water-water€17100 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4550 – €7375Kan ook als airco werken
Lucht-water€4050 – €6900Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€3000 – €6450Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Jonkerslân verbruikt circa 1580 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Engie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €245 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €140 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€715
Buitenlucht2750kWh€486€229
Bodemwarmte1775kWh€343€372
Hybride1500 kWh + 575 M3€522€193

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Jonkerslân?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Opsterland. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.opsterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Jonkerslân. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €800 en lopen op tot wel €2550. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Jonkerslân (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoAiWa-14 EVI H OUT12 KW€2500,-
TechnecoAQUATOP S14 (GW)18 KW€3600,-
Energie ESTECO300ix0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Jonkerslân aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!