Warmtepomp Wijnjewoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Wijnjewoude? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wijnjewoude.
warmtepomp-installateur-9241

 • Een verantwoorde keuze
 • Meer leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied9241
Netnummer0516 (+31516)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wijnjewoude

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijnjewoude kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Wijnjewoude? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze website check jij direct verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9241).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand ontdek jij samengestelde informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wijnjewoude heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.300 en €19.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Wijnjewoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijnjewoude

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €27800Veel besparen, hoge investering
Water-water€17800 – €24200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4050 – €6500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3800 – €6300Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2300 – €5900Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Wijnjewoude gebruikt pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Delta of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €210 tot €305. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €125 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1000m3€669
Buitenlucht2800kWh€442€227
Bodemwarmte1700kWh€308€361
Hybride1350 kWh + 500 M3€475€194

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wijnjewoude?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening bij de gemeenten Opsterland. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.opsterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wijnjewoude. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €775 tot plusminus €2300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wijnjewoude (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiENE030WS29 KW€4550,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A086 KW€1900,-
GallettiLEP 042ML44 KW€6200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Wijnjewoude aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!