Warmtepomp Lippenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lippenhuizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Lippenhuizen.
warmtepomp-installateur-8408

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lippenhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er zijn tientallen onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lippenhuizen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lippenhuizen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze website lees jij bruikbare warmtepomp installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8408).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hieronder check je toepasbare raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Lippenhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.600 en €22.200. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.500 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Lippenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lippenhuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een flinke subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door velerlei onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€14800 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6225Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €7225Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2450 – €5850Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lippenhuizen consumeert grofweg 1580 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €255 tot €360. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €180 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€720
Buitenlucht2775kWh€482€238
Bodemwarmte1625kWh€338€382
Hybride1475 kWh + 375 M3€518€202

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lippenhuizen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen meerdere zaken: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Opsterland. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.opsterland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lippenhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot gemiddeld €1900. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lippenhuizen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij pakweg €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAiWa-23 T EVI H OUT26 KW€3900,-
TechnecoAQUATOP T28HR (GW)29 KW€4700,-
Energie ESTSB12P9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Lippenhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!