Warmtepomp Luxwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Luxwoude? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. In het volgende kopje tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Luxwoude.
warmtepomp-installateur-8405

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied8405
Netnummer0513 (+31513)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Luxwoude

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tientallen installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Luxwoude kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Luxwoude? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker tref je veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8405).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind je toepasbare raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Luxwoude kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €300,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €22.400. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Luxwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-luxwoude

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verschillende facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23400Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17700 – €20500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5200 – €6950Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6450Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2325 – €5150Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Luxwoude gebruikt pakweg 1580 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing varieert van €260 tot €335. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€717
Buitenlucht2450kWh€502€215
Bodemwarmte1725kWh€359€359
Hybride1500 kWh + 500 M3€538€179

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Luxwoude?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Opsterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Opsterland. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.opsterland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Luxwoude. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot ongeveer €3050. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Luxwoude (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAiWa-18 EVI H OUT16 KW€2900,-
TechnecoAQUATOP T22H (GW)21 KW€3900,-
Energie ESTSB129 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Luxwoude aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!