Warmtepomp Hemrik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hemrik? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €200,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op deze pagina check je verdere details over een warmtepomp kopen in Hemrik.
warmtepomp-installateur-8409

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode-regio8409
Netnummer0516 (+31516)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hemrik

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hemrik kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Hemrik? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze tool vergelijk je snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8409).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je praktische gegevens ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Hemrik heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.600 en €25.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Hemrik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hemrik

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij lucratieve subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride variant koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27400Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€14800 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €7300Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4250 – €6425Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €6850Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hemrik gebruikt plusminus 1580 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schatten we op €230 tot €355. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €200 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€721
Buitenlucht2450kWh€490€231
Bodemwarmte1725kWh€346€375
Hybride1550 kWh + 500 M3€526€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hemrik?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Opsterland. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.opsterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Hemrik. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot maar liefst €2600. Interesse naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hemrik (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze circa €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnersoAW-23 EVI21 KW€3400,-
TechnecoAQUATOP T35H (GW)37 KW€5500,-
Energie ESTSB12plus2009 KW€2200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hemrik aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!