Warmtepomp Terwispel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Terwispel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Terwispel.
warmtepomp-installateur-8407

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Gasgebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Terwispel

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terwispel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Terwispel? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8407).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek je veelzijdige informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Terwispel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.100 en €18.200. We spreken over 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.400 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Terwispel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terwispel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €5900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2100. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15800 – €24500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6525Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5000 – €6875Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €6150Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Terwispel verbruikt grofweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €345. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€719
Buitenlucht2800kWh€475€244
Bodemwarmte1975kWh€331€388
Hybride1375 kWh + 575 M3€510€209

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Terwispel?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Opsterland. Het betreft een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.opsterland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Terwispel. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €500 en lopen op tot wel €1900. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Terwispel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1800.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EnersoAiWa-23 EVI H OUT21 KW€3400,-
TechnecoAQUATOP T28H (GW)29 KW€4700,-
Energie ESTSB12HT200HWFL9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Terwispel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!