Warmtepomp Bakkeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Bakkeveen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Bakkeveen.
warmtepomp-installateur-9243

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied9243
Netnummer0516 (+31516)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bakkeveen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bakkeveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Bakkeveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze tool vergelijk je snel en eenvoudig de beste installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9243).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare informatie over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bakkeveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €23.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Bakkeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bakkeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. een hoge subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26700Geen geluid, relatief duur
Water-water€17200 – €21300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3600 – €6675Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €6000Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2375 – €5600Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bakkeveen verbruikt ong. 1580 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €400. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €180 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€670
Buitenlucht2500kWh€449€221
Bodemwarmte1650kWh€315€355
Hybride1575 kWh + 375 M3€482€188

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bakkeveen?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar zaken: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Opsterland. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.opsterland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bakkeveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot doorgaans €3150. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bakkeveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiENE033HS33 KW€5100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A108 KW€2100,-
GallettiLEP 052ML53 KW€7100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Bakkeveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!