Warmtepomp Appelscha

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Appelscha? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Hierna check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Appelscha.
warmtepomp-installateur-9422

 • CO2 uitstoot beperken
 • Meer leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcodegebied9422
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Appelscha

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Appelscha kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Appelscha? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze pagina lees je zonder moeite de beste installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9422).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij handige aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Appelscha kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.700 en €14.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Appelscha (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-appelscha

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels aantrekkelijk subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2800. De totaalprijs hangt af van velerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24400Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €7175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5000 – €7175Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €5050Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Appelscha consumeert om en nabij 1670 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €330. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €135 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€742
Buitenlucht2725kWh€497€245
Bodemwarmte1875kWh€349€393
Hybride1550 kWh + 400 M3€534€208

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Appelscha?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Ooststellingwerf. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.ooststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Appelscha. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot plusminus €3150. Interesse naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Appelscha (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1600.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GREEGRS-CQ8.OPd/NaD-K6 KW€1900,-
WarmflowGS1612 KW€3000,-
GallettiENX022WL25 KW€4300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Appelscha aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!