Warmtepomp Fochteloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Fochteloo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een voordelige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Verderop lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Fochteloo.
warmtepomp-installateur-8428

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
Netnummer0516 (+31516)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Fochteloo

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Fochteloo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Fochteloo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze vergelijker doorzoek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8428).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Hierna check jij veelzijdige info met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Fochteloo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €12.400. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Fochteloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-fochteloo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6600. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2500. De factuur wordt mede bepaald door diverse factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25100Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13500 – €22500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €6525Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4550 – €6700Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2075 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Fochteloo gebruikt ongeveer 1670 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €220 tot €390. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €130 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2500kWh€498€235
Bodemwarmte2100kWh€352€381
Hybride1300 kWh + 425 M3€535€198

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Fochteloo?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Ooststellingwerf. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.ooststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Fochteloo. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot plusminus €3500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Fochteloo (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoTWW 5959 KW€7700,-
TechnecoToros Vision TVXX 913 KW€3100,-
Energie ESTECO250i-TOP0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Fochteloo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!