Warmtepomp Haule

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Haule? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Haule.
warmtepomp-installateur-8432

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcodegebied8432
Netnummer0516 (+31516)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Haule

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haule biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Haule? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je in enkele stappen erkende installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8432).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij bruikbare gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Haule kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €23.200. We spreken over vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.700 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Haule (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haule

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje wordt getekend door verschillende facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24500Geen geluid, dure installatie
Water-water€13300 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€4100 – €6300Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2050 – €5400Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Haule consumeert pakweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €230 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€735
Buitenlucht2375kWh€515€221
Bodemwarmte2075kWh€368€368
Hybride1600 kWh + 550 M3€551€184

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Haule?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ooststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er de duurzame groene lening in de regio Ooststellingwerf. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.ooststellingwerf.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Haule. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €700 en kunnen oplopen tot €3050. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Haule (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je zo’n €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoDBW 066 KW€2800,-
TechnecoVulcan 05 AC (W/W)7 KW€2800,-
Energie ESTSB12 ULTRA8 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Haule aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!