Warmtepomp Waskemeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Waskemeer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart al snel €170,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Waskemeer.
warmtepomp-installateur-8434

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Waskemeer

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waskemeer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Waskemeer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze pagina check je waardevolle erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8434).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Onderstaand vind je praktische raadgeving over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Waskemeer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €13.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.300 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Waskemeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waskemeer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7600. Het hybride systeem koop je al vanaf €3400. Het prijskaartje wordt bepaald door specifieke variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26400Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€15800 – €20100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5150 – €6400Verwarmen en koelen
Lucht-water€5400 – €6875goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €5600Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Waskemeer verbruikt plusminus 1670 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €250 tot €370. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €185 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€737
Buitenlucht2475kWh€486€251
Bodemwarmte2025kWh€339€398
Hybride1550 kWh + 475 M3€523€214

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waskemeer?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ooststellingwerf?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente Ooststellingwerf. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.ooststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Waskemeer. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €650 en kunnen oplopen tot €1600. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waskemeer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze om en nabij €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoDBW 1111 KW€2900,-
TechnecoVulcan 08 AC (W/W)11 KW€2900,-
Energie ESTECO500i0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Waskemeer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!