Warmtepomp Elsloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Elsloo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Verderop bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Elsloo.
warmtepomp-installateur-8424

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilig alternatief
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcodegebied8424
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Elsloo

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elsloo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Elsloo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met warmtepomprevolutie.nl ontdek jij snel de beste installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8424).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Hierna check jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Elsloo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €10.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Elsloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elsloo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6000. De hybride warmtepomp is er vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €24200Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €22100Koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6800Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €6600Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €6100Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Elsloo consumeert ong. 1670 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €225 tot €345. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €145 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€730
Buitenlucht2425kWh€475€256
Bodemwarmte1750kWh€329€402
Hybride1300 kWh + 575 M3€511€219

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Elsloo?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We noemen enkele mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Ooststellingwerf. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.ooststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Elsloo. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot plusminus €3400. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Elsloo (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoTWW 2828 KW€4600,-
TechnecoToros Vision TVXX 24 KW€2800,-
Energie ESTAquapura Monobloc 100 Esm0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Elsloo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!