Warmtepomp Donkerbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Donkerbroek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Op deze pagina check jij meer info over een warmtepomp kopen in Donkerbroek.
warmtepomp-installateur-8435

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Meer leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Netnummer0516 (+31516)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Donkerbroek

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn honderden onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Donkerbroek kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Donkerbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker tref je bruikbare installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8435).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website lees je waardevolle aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Donkerbroek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €17.300. We spreken over vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Donkerbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-donkerbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van interessante subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2400. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verscheidene variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25600Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4950 – €6825Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2550 – €5100Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Donkerbroek gebruikt grofweg 1670 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €270 tot €360. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €165 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€738
Buitenlucht2500kWh€494€244
Bodemwarmte1725kWh€347€391
Hybride1575 kWh + 425 M3€531€207

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Donkerbroek?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er de interessante groene lening via jouw gemeente Ooststellingwerf. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.ooststellingwerf.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Donkerbroek. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €975 tot wel €2350. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Donkerbroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoBW 066 KW€2800,-
TechnecoVulcan 10 AC (W/W)13 KW€3100,-
EnergyPanelThermboil TB-100E0 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Donkerbroek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!