Warmtepomp Haulerwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Haulerwijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Haulerwijk.
warmtepomp-installateur-8433

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante salderingsregeling
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode-regio8433
Netnummer0516 (+31516)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haulerwijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haulerwijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Haulerwijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze pagina check jij waardevolle installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8433).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees je praktische raadgeving m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Haulerwijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €12.200. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.900 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Haulerwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haulerwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2100. De factuur wordt getekend door meerdere onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24500Geen geluid, dure installatie
Water-water€16700 – €20000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €6550Werkt ook als een airco
Lucht-water€4250 – €6700Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €6950Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Haulerwijk verbruikt om en nabij 1670 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €265 tot €380. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €180 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1175m3€736
Buitenlucht2775kWh€478€258
Bodemwarmte2000kWh€331€405
Hybride1525 kWh + 400 M3€515€221

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haulerwijk?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval is er de duurzame groene lening in de gemeente Ooststellingwerf. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.ooststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Haulerwijk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €550 en lopen op tot wel €2900. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haulerwijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ongeveer €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EnersoDBW 077 KW€2800,-
TechnecoVulcan 06 AC (W/W)9 KW€2800,-
Energie ESTECO500iix0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Haulerwijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!