Warmtepomp Oldeberkoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oldeberkoop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Op onze website bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oldeberkoop.
warmtepomp-installateur-8421

 • Helemaal van het gas af
 • Beschikt over koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode-regio8421
Netnummer0516 (+31516)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oldeberkoop

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat fors wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldeberkoop kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Oldeberkoop? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website doorzoek je bruikbare leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8421).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hierna vind jij accurate raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oldeberkoop kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €17.200. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Oldeberkoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldeberkoop

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van ISDE subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Geen geluid, relatief duur
Water-water€14400 – €20400Beste rendement
Lucht-lucht€3550 – €6900Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3750 – €6100Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €6800Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oldeberkoop verbruikt circa 1670 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €240 tot €320. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €135 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€727
Buitenlucht2525kWh€494€233
Bodemwarmte1850kWh€349€378
Hybride1425 kWh + 450 M3€531€196

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oldeberkoop?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Ooststellingwerf. Het betreft een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.ooststellingwerf.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oldeberkoop. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €550 tot maar liefst €2950. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oldeberkoop (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoWW 2020 KW€3800,-
TechnecoToros Vision TVXT 57 KW€2800,-
Energie ESTSB12.200DHW.FL9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oldeberkoop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!