Warmtepomp Nijeberkoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nijeberkoop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene aspecten. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijeberkoop.
warmtepomp-installateur-8422

 • Een verantwoorde keuze
 • Verkoeling in de zomer
 • Je woning van het gas af
 • Onderhoudsarme investering
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcodegebied8422
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijeberkoop

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijeberkoop kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Nijeberkoop? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze pagina bekijk jij in korte tijd leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8422).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In het volgende stukje bekijk je waardevolle raadgeving over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nijeberkoop kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €19.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Nijeberkoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijeberkoop

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Met behulp van de hoge subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door velerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €26500Geen geluid, erg duur
Water-water€17700 – €21500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6375Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4350 – €6850Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €6800Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Nijeberkoop gebruikt om en nabij 1670 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €245 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €130 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€728
Buitenlucht2700kWh€502€226
Bodemwarmte1775kWh€357€371
Hybride1450 kWh + 575 M3€539€189

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nijeberkoop?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Ooststellingwerf. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.ooststellingwerf.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nijeberkoop. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 en lopen op tot wel €2200. Benieuwd naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nijeberkoop (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze om en nabij €1525.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoWW 2323 KW€4100,-
TechnecoToros Vision TVXT 99 KW€2800,-
Energie ESTSB16.200DHW.FL13 KW€2600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nijeberkoop aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!