Warmtepomp Oosterwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Oosterwolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Oosterwolde.
warmtepomp-installateur-8431

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode-regio8431
Netnummer0516 (+31516)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oosterwolde

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterwolde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Oosterwolde? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze vergelijker bekijk jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8431).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je veelzijdige details over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Oosterwolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.900 en €21.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterwolde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. interessante subsidies haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door specifieke onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17700 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4550 – €6375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5100 – €6350Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2150 – €5300Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oosterwolde consumeert plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €255 tot €400. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€734
Buitenlucht2425kWh€506€228
Bodemwarmte1800kWh€360€374
Hybride1350 kWh + 575 M3€543€191

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oosterwolde?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ooststellingwerf?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Ooststellingwerf. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.ooststellingwerf.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oosterwolde. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €500 en lopen op tot wel €2850. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosterwolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ongeveer €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoTWW 6767 KW€8500,-
TechnecoToros Vision TVXX 1215 KW€3300,-
Energie ESTAquapura 500i/ix warmtepompboiler0 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Oosterwolde aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!