Warmtepomp Langedijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Langedijke? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een economische en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende variabelen. In het volgende kopje lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Langedijke.
warmtepomp-installateur-8425

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode-regio8425
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Langedijke

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden meerdere toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langedijke biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Langedijke? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker tref je in korte tijd leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8425).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij veelzijdige gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Langedijke kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €15.700. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.275 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Langedijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langedijke

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6300. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24200Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €22800Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€4250 – €7050Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2675 – €6300Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Langedijke verbruikt om en nabij 1670 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €280 tot €320. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€731
Buitenlucht2425kWh€482€249
Bodemwarmte1925kWh€336€395
Hybride1600 kWh + 475 M3€519€212

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Langedijke?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan hebben we de interessante groene lening in de regio Ooststellingwerf. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.ooststellingwerf.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Langedijke. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot doorgaans €2300. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Langedijke (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€225, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EnersoTWW 3736 KW€5400,-
TechnecoToros Vision TVXX 36 KW€2800,-
Energie ESTSolarBox1 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Langedijke aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!