Warmtepomp Hulst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Hulst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hulst.
warmtepomp-installateur-4561

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcodegebied4561
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hulst

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit allerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hulst kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hulst? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze tool doorzoek je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4561).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna tref je waardevolle aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hulst kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.300 en €18.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.625 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Hulst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hulst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verscheidene onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16000 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5200 – €6625Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5200 – €6750goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2100 – €5550Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Hulst gebruikt ong. 1430 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €220 tot €385. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €125 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€655
Buitenlucht2750kWh€439€216
Bodemwarmte2075kWh€308€347
Hybride1375 kWh + 425 M3€472€183

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hulst?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Hulst. Het betreft een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.gemeentehulst.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hulst. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €525 tot gemiddeld €2500. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hulst (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
KRONOTERMWPG-07-(K)2 HT W/W7 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-12 (HC)6 KW€1750,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B2734 KW€5200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Hulst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente