Warmtepomp Goes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Goes? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal check jij meer info over een warmtepomp kopen in Goes.
warmtepomp-installateur-4460

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Eenvoudig te programmeren
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4460
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomgebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Goes

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goes heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Goes? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool doorzoek je zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4460).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand check jij actuele details inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Goes kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €12.100. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Goes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goes

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij de huidige subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt getekend door meerdere onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17900 – €25000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6475Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4450 – €6000Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €7000Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Goes consumeert pakweg 1190 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €265 tot €355. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€654
Buitenlucht2725kWh€432€222
Bodemwarmte1675kWh€301€353
Hybride1475 kWh + 425 M3€464€190

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Goes?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Goes?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Goes. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.goes.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Goes. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €900 en lopen op tot wel €3550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Goes (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1950.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
KRONOTERMWPG-15-(K)2 HT (G/W)11 KW€2900,-
SPRSUNCGK/C-126 KW€1750,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B2023 KW€4100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Goes aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente