Warmtepomp Kapellebrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Kapellebrug? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse factoren. In het volgende kopje lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kapellebrug.
warmtepomp-installateur-4565

 • Verantwoorde investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Je woning van het gas af
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4565
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kapellebrug

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kapellebrug kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kapellebrug? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website bekijk je snel en eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4565).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check jij omvangrijke adviezen ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Kapellebrug heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €23.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Kapellebrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kapellebrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de huidige subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7300. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23500Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16200 – €20200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4150 – €6950Kan ook als airco werken
Lucht-water€4250 – €6775Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €5500Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kapellebrug gebruikt grofweg 1430 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €230 tot €335. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€734
Buitenlucht2300kWh€484€250
Bodemwarmte2100kWh€338€396
Hybride1400 kWh + 475 M3€521€213

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kapellebrug?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Hulst. Het is een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.gemeentehulst.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kapellebrug. De omvang van de subsidie hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot maar liefst €1600. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kapellebrug (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 150B27 KW€3850,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HSB100 met PT3006 KW€1750,-
Carrier30AWH015XD10 KW€2150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Kapellebrug aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!