Warmtepomp Kloosterzande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kloosterzande? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. In het volgende kopje lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kloosterzande.
warmtepomp-installateur-4587

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Toekomstbestendig
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcodegebied4587
Netnummer0114 (+31114)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kloosterzande

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kloosterzande kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Kloosterzande? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze website ontdek je in enkele stappen de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4587).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek je omvangrijke informatie met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kloosterzande kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €210,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.900 en €14.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Kloosterzande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kloosterzande

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. D.m.v. een flinke subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3500. De eindfactuur wordt vastgesteld door meerdere onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23000Hoog rendement, prijzig
Water-water€14300 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €6850Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €6700Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €5050Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kloosterzande gebruikt plusminus 1430 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €270 tot €345. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €160 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€748
Buitenlucht2750kWh€509€239
Bodemwarmte1800kWh€359€389
Hybride1425 kWh + 575 M3€546€202

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kloosterzande?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hulst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Hulst. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentehulst.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Kloosterzande. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot ongeveer €2500. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kloosterzande (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 7013 KW€2450,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZME1+ Climate kit KX 28020 KW€3300,-
Carrier30RQSY039A26 KW€3600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kloosterzande aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!