Warmtepomp Terneuzen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Terneuzen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €220,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Terneuzen.
warmtepomp-installateur-4531

 • Een verantwoorde keuze
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcodegebied4531
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Terneuzen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verscheidene oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terneuzen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Terneuzen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van deze pagina check jij bruikbare verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4531).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hierna check je handige toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Terneuzen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €11.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Terneuzen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terneuzen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5700. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2800. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23900Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16600 – €24000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6600Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €6775Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2175 – €6600Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Terneuzen gebruikt ongeveer 1300 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €280 tot €375. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €170 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€662
Buitenlucht2525kWh€450€212
Bodemwarmte1925kWh€318€344
Hybride1500 kWh + 550 M3€483€179

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Terneuzen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Terneuzen. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.terneuzen.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Terneuzen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot doorgaans €2300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Terneuzen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze grofweg €1875.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LennoxEcolean EAR0472SM429 KW€3900,-
SPRSUNCGK/C-18 (T)10 KW€2150,-
WarmblauwHP3BW 05EP6 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Terneuzen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente