Warmtepomp Noord-Beveland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Noord-Beveland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €245,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei factoren. In het volgende kopje bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Noord-Beveland.
warmtepomp-installateur-4491

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcodegebied4491
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Noord-Beveland

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noord-Beveland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Noord-Beveland? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker vind jij bruikbare erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4491).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij samengestelde info omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Noord-Beveland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €18.200. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Noord-Beveland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noord-beveland

Interessante systemen:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Via ISDE subsidie heb je een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5900. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25600Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13800 – €22100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6600Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3950 – €7200Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €5650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noord-Beveland verbruikt plusminus 1260 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €240 tot €375. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €130 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€658
Buitenlucht2375kWh€461€197
Bodemwarmte2100kWh€329€329
Hybride1475 kWh + 450 M3€494€165

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noord-Beveland?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Noord-Beveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio Noord-Beveland. Het is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.noord-beveland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Noord-Beveland. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €875 tot doorgaans €2600. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noord-Beveland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LennoxEcolean EAR0251SM415 KW€2500,-
SPRSUNCGK/C-12 (T)6 KW€1750,-
WarmblauwHP3BW 09EP11 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Noord-Beveland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente