Warmtepomp Walsoorden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Walsoorden? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €320,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Verderop ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Walsoorden.
warmtepomp-installateur-4588

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoog rendement

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4588
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Walsoorden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Walsoorden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Walsoorden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website vergelijk je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4588).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je veelzijdige adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Walsoorden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €15.000. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Walsoorden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-walsoorden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door allerlei variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26700Passief koelen, erg duur
Water-water€16600 – €21800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6950Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5050 – €7500Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €6750Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Walsoorden gebruikt plusminus 1430 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €315. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €160 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€749
Buitenlucht2800kWh€517€232
Bodemwarmte1600kWh€367€382
Hybride1300 kWh + 550 M3€554€195

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Walsoorden?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Hulst. Het gaat om een kortlopende lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.gemeentehulst.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Walsoorden. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot wel €3850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Walsoorden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1575.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 8017 KW€2850,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC155KXZES1+ Climate kit KX 28011 KW€2400,-
Carrier30RQSY045A28 KW€3800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Walsoorden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!