Warmtepomp Heikant

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Heikant? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op deze pagina bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Heikant.
warmtepomp-installateur-4566

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lange levensduur

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcodegebied4566
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heikant

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt flink wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heikant kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Heikant? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze tool tref jij in enkele stappen warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4566).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je bruikbare adviezen over populaire warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Heikant heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €23.400. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Heikant (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heikant

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3300. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25800Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16800 – €23100Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €7050Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3500 – €6550Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2100 – €6950Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Heikant verbruikt grofweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €230 tot €320. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €125 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€735
Buitenlucht2550kWh€492€243
Bodemwarmte1875kWh€345€390
Hybride1450 kWh + 525 M3€529€206

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Heikant?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hulst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Hulst. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentehulst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heikant. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot gemiddeld €1800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heikant (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 180B28 KW€3950,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HMK1008 KW€2100,-
Carrier30AWH015XD910 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Heikant aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!