Warmtepomp Sint Jansteen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Sint Jansteen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op onze website check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sint Jansteen.
warmtepomp-installateur-4564

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Diverse erkende installateurs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sint Jansteen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt allerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Jansteen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sint Jansteen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl vergelijk je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4564).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna check je accurate toelichtingen die gaan over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Sint Jansteen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €270,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.100 en €22.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.250 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Jansteen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-jansteen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels lucratieve subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26000Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16200 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5000 – €7075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3750 – €7150Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2575 – €6900Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Sint Jansteen verbruikt plusminus 1430 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €300. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €140 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€733
Buitenlucht2800kWh€476€257
Bodemwarmte1725kWh€330€403
Hybride1500 kWh + 525 M3€513€220

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sint Jansteen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er gelden enkele mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Hulst. We hebben het over een een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.gemeentehulst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sint Jansteen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €650 tot ongeveer €1900. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Jansteen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1850.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 302A51 KW€6250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HSB1006 KW€1750,-
Carrier30AWH012XD98 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Sint Jansteen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!