Warmtepomp Kuitaart

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Kuitaart? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse aspecten. In het volgende kopje lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kuitaart.
warmtepomp-installateur-4584

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilig alternatief
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcodegebied4584
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kuitaart

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kuitaart kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Kuitaart? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4584).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Bijgaand check jij veelzijdige details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kuitaart kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.800 en €15.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Kuitaart (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kuitaart

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. D.m.v. een interessante subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3200. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24700Geen geluid, relatief duur
Water-water€15300 – €23700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3650 – €7500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4200 – €6100Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5750Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kuitaart gebruikt om en nabij 1430 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €220 tot €305. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €125 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€745
Buitenlucht2650kWh€484€261
Bodemwarmte1875kWh€335€410
Hybride1575 kWh + 450 M3€522€224

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kuitaart?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er de interessante groene lening bij gemeente Hulst. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.gemeentehulst.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kuitaart. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies starten vanaf €700 tot maar liefst €1650. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kuitaart (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1975.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€100, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CIATACCESS 26HT18 KW€2950,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZRE1+ Climate kit KX 28019 KW€3200,-
Carrier30RQS-070A44 KW€5400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kuitaart aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!