Warmtepomp Sluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Sluis? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Verderop bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Sluis.
warmtepomp-installateur-4524

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Constante temperatuur
 • Los van de energieleverancier
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
Netnummer0117 (+31117)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sluis

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er is keuze uit diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sluis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Sluis? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website tref jij zonder moeite installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4524).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna lees je actuele gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sluis heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €15.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Sluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sluis

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Middels ISDE subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De eindfactuur wordt getekend door verschillende factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24300Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €20900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6025Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6575Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2025 – €5250Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sluis verbruikt ong. 1350 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €265 tot €345. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €180 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€661
Buitenlucht2325kWh€443€218
Bodemwarmte2025kWh€311€350
Hybride1575 kWh + 425 M3€476€185

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sluis?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening van je gemeente Sluis. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeentesluis.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sluis. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot maar liefst €2650. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sluis (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LennoxEcolean EAR0431SM425 KW€3500,-
SPRSUNCGK/C-18 (LHC) EVI10 KW€2150,-
WarmblauwHP3BW 15EP19 KW€3700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sluis aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente