Warmtepomp Ossenisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Ossenisse? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in Ossenisse.
warmtepomp-installateur-4589

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Toekomstbestendig
 • Interessante salderingsregeling
 • Royale subsidies

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4589
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ossenisse

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit allerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ossenisse kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ossenisse? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze pagina doorzoek je in enkele stappen de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4589).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website ontdek jij veelzijdige gegevens ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ossenisse kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €20.000. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.200 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Ossenisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ossenisse

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door specifieke onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13300 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6625Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3600 – €7025Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5200Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ossenisse verbruikt grofweg 1430 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €260 tot €350. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €140 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€750
Buitenlucht2725kWh€525€225
Bodemwarmte2050kWh€375€375
Hybride1525 kWh + 375 M3€563€188

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ossenisse?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Hulst. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentehulst.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ossenisse. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot gemiddeld €2450. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ossenisse (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf ong. €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT CALEO TD 10023 KW€3450,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140KXZES1+ Climate kit KX 14010 KW€2300,-
Carrier30RQSY050A33 KW€4300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Ossenisse aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!