Warmtepomp Lamswaarde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Lamswaarde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €250,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lamswaarde.
warmtepomp-installateur-4586

 • Vermindering Milieu-impact
 • Constante verwarming van de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilig alternatief
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4586
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lamswaarde

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lamswaarde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Lamswaarde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze tool check je waardevolle erkende installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4586).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek jij waardevolle toelichtingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Lamswaarde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €13.400. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Lamswaarde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lamswaarde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3100. De factuur wordt vastgesteld door velerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13700 – €23800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4700 – €6625Eenvoudige installatie
Lucht-water€4300 – €6950Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2225 – €6200Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Lamswaarde verbruikt pakweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energieleverancier als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €260 tot €400. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€747
Buitenlucht2750kWh€500€247
Bodemwarmte1700kWh€351€396
Hybride1375 kWh + 450 M3€538€209

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lamswaarde?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Hulst. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.gemeentehulst.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Lamswaarde. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €975 en kunnen oplopen tot €3850. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lamswaarde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2275.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CIATACCESS 40HT26 KW€3750,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZPE1+ Climate kit KX 28017 KW€3000,-
Carrier30RQS-080A51 KW€6250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Lamswaarde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!