Warmtepomp Hengstdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hengstdijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en ecologische methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op deze pagina check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Hengstdijk.
warmtepomp-installateur-4585

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4585
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hengstdijk

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hengstdijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hengstdijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze website ontdek je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4585).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website doorzoek jij veelzijdige toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hengstdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €20.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Hengstdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hengstdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2200. De factuur kan men berekenen met meerdere aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25400Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €24600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4900 – €6875Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4950 – €7400Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2000 – €6900Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hengstdijk verbruikt ongeveer 1430 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €220 tot €400. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €155 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€746
Buitenlucht2425kWh€492€254
Bodemwarmte1600kWh€343€403
Hybride1300 kWh + 525 M3€530€216

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hengstdijk?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Hulst. Het is een unieke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.gemeentehulst.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Hengstdijk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €950 tot maar liefst €3050. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hengstdijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je pakweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATACCESS 33HT21 KW€3250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXE6 + Climate kit KX 20820 KW€3300,-
Carrier30RQS-078A50 KW€6000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hengstdijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!