Warmtepomp Clinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Clinge? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse facetten. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Clinge.
warmtepomp-installateur-4567

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4567
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Clinge

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Clinge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Clinge? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina lees jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4567).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hierna check je bruikbare adviezen over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Clinge kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €10.500. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Clinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-clinge

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25500Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15200 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6375Relatief lage investering
Lucht-water€3900 – €7400Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €5800Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Clinge verbruikt circa 1430 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €225 tot €400. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €170 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€736
Buitenlucht2475kWh€500€236
Bodemwarmte1825kWh€353€383
Hybride1575 kWh + 450 M3€537€199

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Clinge?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hulst?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Hulst. Kort gezegd een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentehulst.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Clinge. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €2900. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Clinge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 200B32 KW€4350,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HSB1008 KW€2100,-
Carrier30RQ017DX9 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Clinge aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!