Warmtepomp Vogelwaarde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Vogelwaarde? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vogelwaarde.
warmtepomp-installateur-4581

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Veel geld besparen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vogelwaarde

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit honderden versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vogelwaarde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vogelwaarde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij direct verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4581).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna vind je handige adviezen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Vogelwaarde heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €320,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €11.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.000 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Vogelwaarde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vogelwaarde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. D.m.v. de hoge subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6000. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23700Geen geluid, prijzig
Water-water€14200 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €6500Werkt ook als een airco
Lucht-water€5150 – €6300Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2725 – €7000Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vogelwaarde gebruikt pakweg 1430 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €345. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€743
Buitenlucht2350kWh€513€230
Bodemwarmte1850kWh€364€379
Hybride1550 kWh + 375 M3€550€193

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vogelwaarde?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Hulst. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gemeentehulst.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vogelwaarde. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €925 tot wel €2550. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vogelwaarde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CIATACCESS 17HT10 KW€2150,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140KXZEN1+ Climate kit KX14010 KW€2300,-
Carrier30RQS-050A33 KW€4450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vogelwaarde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!