Warmtepomp Nieuw Namen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Nieuw Namen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €240,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende factoren. In het volgende kopje check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuw Namen.
warmtepomp-installateur-4568

 • Goed voor het milieu
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4568
Netnummer0114 (+31114)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuw Namen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We onderscheiden diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw Namen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuw Namen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website bekijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4568).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek je bruikbare details omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuw Namen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.300 en €13.200. We spreken over vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.300 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw Namen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-namen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van aantrekkelijk subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. De totaalprijs hangt af van allerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15000 – €20000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €7225Werkt ook als een airco
Lucht-water€5100 – €6000Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €6800Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuw Namen gebruikt ongeveer 1430 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €220 tot €345. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €190 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€737
Buitenlucht2400kWh€509€228
Bodemwarmte1675kWh€361€376
Hybride1500 kWh + 500 M3€545€192

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuw Namen?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening in de regio Hulst. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.gemeentehulst.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuw Namen. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €900 en kunnen oplopen tot €3300. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw Namen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 240B39 KW€5050,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HSB100 met PT3008 KW€2100,-
Carrier30RQ021DX12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuw Namen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie leidt tot een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!