Warmtepomp Graauw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Graauw? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Graauw.
warmtepomp-installateur-4569

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4569
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Graauw

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Graauw biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Graauw? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4569).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hierna lees je actuele gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Graauw kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €210,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €16.800. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.675 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Graauw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-graauw

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van een flinke subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7700. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23000Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6950Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5400 – €6975Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2650 – €6100Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Graauw verbruikt grofweg 1430 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €275 tot €360. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€738
Buitenlucht2325kWh€517€221
Bodemwarmte1975kWh€369€369
Hybride1475 kWh + 450 M3€554€185

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Graauw?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de interessante groene lening bij de gemeenten Hulst. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentehulst.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Graauw. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot wel €3050. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Graauw (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 260B44 KW€5550,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A met HSB14012 KW€2500,-
Carrier30RQ026DX18 KW€2950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Graauw aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!