Warmtepomp Terhole

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Terhole? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. Verderop check je meer info over een warmtepomp kopen in Terhole.
warmtepomp-installateur-4583

 • Een duurzame oplossing
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode-regio4583
Netnummer0114 (+31114)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Terhole

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terhole kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Terhole? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze website vergelijk jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4583).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina check jij praktische informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Terhole kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €15.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.325 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Terhole (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terhole

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verscheidene facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27000Passief koelen, prijzig
Water-water€14700 – €22800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5250 – €6500Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5350 – €6900Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2975 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Terhole verbruikt pakweg 1430 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing fluctueert tussen de €230 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€744
Buitenlucht2425kWh€521€223
Bodemwarmte1850kWh€372€372
Hybride1525 kWh + 350 M3€558€186

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Terhole?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hulst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Hulst. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gemeentehulst.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Terhole. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €900 en lopen op tot wel €3950. Informeren naar de subsidie in april 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Terhole (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATACCESS 21HT12 KW€2350,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC155KXZEN1+ Climate kit KX 28011 KW€2400,-
Carrier30RQS-060A39 KW€4900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Terhole aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!