Warmtepomp Kommerzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kommerzijl? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een voordelige en duurzame methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Kommerzijl.
warmtepomp-installateur-9882

 • Duurzame warmte
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9882
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kommerzijl

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kommerzijl kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Kommerzijl? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker tref jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9882).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze pagina lees je bruikbare toelichtingen aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kommerzijl kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.100 en €21.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Kommerzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kommerzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. De factuur wordt getekend door velerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23800Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15400 – €20700Beste rendement
Lucht-lucht€5300 – €6050Werkt ook als een airco
Lucht-water€3750 – €6775Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2375 – €5100Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Kommerzijl verbruikt pakweg 1670 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schommelt tussen €275 tot €330. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€725
Buitenlucht2775kWh€479€247
Bodemwarmte1600kWh€334€392
Hybride1600 kWh + 500 M3€515€210

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kommerzijl?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Zuidhorn. Het gaat om een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.zuidhorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kommerzijl. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €3850. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kommerzijl (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1600.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-140UCSEP + AHM-160UXCSAPA312 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 97 KW€1850,-
HautecHCS-PN-38 (88SF0381SDPN1)16 KW€3400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna is er een handig stappenplan van de warmteservice Kommerzijl aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!